עמותת Cancer Research UK  בדקה כמה זמן מטופלים בבריטניה מחכים לקבלת תשובות לגילוי מוקדם של סרטן. הסקר מראה שישנו מחסור בכוח אדם במעבדות הפתולוגיות, וחסרים מומחים לפתולוגיה שיכולים לתת מענה מקצועי באבחון פתולוגי של סרטן באנגליה, סקוטלנד, וויילס וצפון אירלנד. עם העלייה במקרי הסרטן בבריטניה מדי שנה, יש צורך להגדיל את המערך, אחרת לטענתם יוצר משבר חמור תוך 5-10 שנים, ושרותי הפתולוגיה במדינות המדוברות לא יוכלו לתת מענה למטופלים. מה שמחמיר את המצב הוא שמספר אנשי המקצוע מתמעט, מאחר והמבוגרים יוצאים לגמלאות, אבל אין עתודה מספקת של צעירים שייקחו את מקומם. הדו"ח קורא לגורמים הרלוונטים להשקיע בגיוס והכשרה של מומחים לפתולוגיה.

הסקר התמקד בשלושה ענפים בתוך תחום האבחון הפתולוגי: היסטופתולוגיה וציטולוגיה (פתולוגיה תאית), אבחון דם ופתולוגיה מולקולרית. מטרת הסקר היא לזהות מגמות ואתגרים העומדים מול מערך הגילוי המוקדם של הסרטן בבריטניה. בעוד שאבחון של דגימות דם עובר יותר למכשור ואוטומזציה, מגמה שמאפשרת מתן אבחונים רבים בזמן קצר, שני הענפים האחרים עדיין נסמכים ברובם על אבחון אנושי על ידי מומחים לפתולוגיה, כך שרק הגדלת מספר המומחים יהווה פתרון לבעיה. מדי שנים מתגלים בבריטניה יותר מקרים של סרטן, בשנת 2013 בלבד התגלו בבריטניה כ-352,000 מקרים. הצפי על פי כותבי הדו"ח הוא שהמספרים עוד יעלו, עם הארכת תוחלת החיים.

למתן תשובות מהיר ישנה השלכה מכרעת על הטיפול וסיכויי ההחלמה של המטופלים כאשר ככל שמגלים את הגידול מוקדם יותר, כך עולים סיכויי ההחלמה. עמותת Cancer Search UK  היא עמותה שמטרתה מיגור מחלת הסרטן על ידי מניעת המחלה, גילוי מוקדם, פיתוח תרופות חדשות והעצמת היעילות של הקיימות בכך שהופכים אותן לספציפיות עבור כל מטופל (רפואה אישית). אחד הנושאים בהם הם עוסקים הוא מאבק בגורמי סרטן שניתן להימנע מהם על ידי שינויים באורח החיים. בתוך הרשימה ניתן למצוא עישון, אכילת יתר, שתיית אלכוהול, חשיפה לשמש ועוד. העמותה גם מציעה לחוקרים מימון למחקרים שעומדים בקריטריונים.

לקריאה נוספת באתר העמותה: http://www.cancerresearchuk.org/