פתולוגיה דיגיטלית היא הפתולוגיה של העתיד והיא התשובה לפער בין גדילת האוכלוסייה לבין הירידה במספר הפתולוגים בישראל, ובכל העולם. אנו מזמינים חברות מחקר ופיתוח, מעבדות באוניברסיטה, חברות אופטיקה, תרופות ובדיקות רפואיות להשתמש בידע הקיים במעבדה כדי לקחת את הפיתוחים בתחום הפתולוגיה הדיגיטלית קדימה.

בימים אלה מעבדת L.E.M נמצאת בתהליך מתקדם של הכנסת סורק סליידים (זכוכיות נשא) לשימוש. הסורק יעלה את המידע מהסליידים למערכת ממוחשבת שתאפשר לרופאים ולרופאות הפתולוגים לעשות אבחון על מסך רחב בו יוכלו לראות בנוחות את הבדיקות, ולבצע מדידות וספירות מדוייקות. מעבר לחיסכון בזמן של שינוע הבדיקות מהמעבדה לרופאים וחוזר חלילה, הרופאים יוכלו לערוך התייעצות עמיתים בקלות מכל מקום בו הם נמצאים. 

הטכנולוגיה הדיגיטלית מבקשת לסרוק את הסליידים, זכוכיות הנשא שעליהן החומר הפתולוגי המעובד, ולהעביר את התמונה אל המחשב לאבחון. בשלב הבא, תוכנת מחשב תבצע את האבחון באופן עצמאי על ידי בינה מלאכותית- Artificial Intelligence (AI). 

אבל יש הרבה מאוד צעדים קטנים בדרך למטרה הנכספת. המערכת תצטרך לזהות את כל התאים הרקמות ואיברי הגוף, בכל מצבי הבריאות והחולי, בגדילה, במוות ובכל מצבי הביניים. כדי לעשות זאת יש צורך בכמות אדירה של ממצאים פתולוגים שיעברו סריקה ועיבוד אל מערכת ממוחשבת.

שוק הפתולוגיה הדיגיטלית עמד ב-2016 על 383.1 מיליון בשנה, וצפוי להגיע עד 2025 ל- 1045.41 מיליון בשנה. קצב גידול שנתי יעמוד עד שנת 2025 על 11.8% (CAGR) . (הנתונים על פי חברת  .(Verified Market researchהשוק המרכזי הוא בארה"ב, אסיה ואירופה. בישראל יש כ-500 חברות הזנק שעומלות על פיתוחי טכנולוגיה רפואית, בתוכן חברות העוסקות בפיתוח מערכות לאבחון פתולוגי דיגיטלי.

יש לכם חברה או מעבדת מחקר? צרו קשר היום כדי לבדוק אפשרות לשיתוף פעולה עם מעבדת L.E.M, המעבדה הפתולוגית הפרטית הגדולה בישראל, בטל. 08-9380770 או שלחו מייל וספרו לנו על עצמכם ועל המחקר או המיזם שלכם בכתובת: admin@lem-lab.com.

משאבים רבים מופנים לשוק הפתולוגיה הדיגיטלית בגלל שהמערכת הקיימת לא מצליחה לעמוד בעומס! האוכלוסייה גדלה, תוחלת החיים ארוכה יותר, אבל מספר הפתולוגים לנפש יורד באופן דרמטי משנה לשנה. לצערנו התמחות באבחון פתולוגי לא מושכת מספיק סטודנטים לרפואה. הצד החיובי הוא שהביקוש לאבחון פתולוגי נובע גם מבדיקות לגילוי מוקדם של מחלות, ובראשן מחלת הסרטן, ומהווה חלק חשוב ממניעה של מחלות. בנוסף, פיתוחים בתחום הפתולוגיה המולקולרית והרפואה המותאמת אישית גם מקטינים ומקלים באופן משמעותי על אנשים שהתגלו אצלם מחלות, ומבקשים לקבל טיפול שמתאים למצבם באופן מאוד מדויק.

אבחון דיגיטלי יכול להיות הפתרון לבעיה בעומס על הפתולוגים, מעבר לכך שפתולוגיה דיגיטלית תקטין באופן משמעותי טעויות אנוש ונזקים טכניים לממצאים.

מעבדת L.E.M מעוניינת להעמיד את מאגר הידע והבדיקות העצום שקיים במעבדה לרשותם של חברות מחקר ופיתוח של פתרונות אבחון פתולוגי דיגיטלי.

ממצאים שמופנים למחקר ופיתוח ייעשו על פי חוק, ותחת אישור הלסינקי.