שרות חוות דעת שנייה באבחון היסטולוגי ופתולוגי- Second opinion
מעבדת L.E.M מספקת שרות חוות דעת שנייה באופן פרטי לרופאים ומטופלים המבקשים שהאבחנות שהתקבלו מביופסיה או ניתוח יבדקו בשנית. 
איך מבצעים חוות דעת שנייה במעבדת L.E.M?
הבדיקות ניתנות לפתולוגים מומחים במעבדה על מנת לקבל אבחנה מדוייקת, תשובה תינתן תוך שלושה ימי עבודה. במקרה שעולה הצורך בצביעות אימונוהיסטוכימיות, תשובה מורחבת תינתן עם קבלת התוצאות. 
ד"ר מרים קוניצ'זקי, פתולוגית בכירה והמנהלת הרפואית של מעבדת L.E.M, מסבירה:
מתי עולה הצורך לקבל חוות דעת שנייה?
כשהממצאים הקליניים ובדיקות העזר (כמו ציטוסקופיה, אנדוסקופיה, MRI) אינן מתאימות לתשובה שהתקבלה על ידי הפתולוג.
כשיש אבחנת "Borderline lesions", דהיינו כשהאבחנה אינה חד משמעית. במצב כזה, פתולוג המומחה בנושא או במחלה ספציפית יוכל לחדד את האבחנה ולהכריע את התשובה לכאן או לכאן.
כשהאבחנה קובעת שמדובר במצב או בממצא מאוד נדיר, כמו בתחום מחלות תינוקות. 
בנוסף, לאבחנות של חוות דעת שנייה יש השלכות טיפוליות שעשויות להיות קריטיות משום שהן משפיעות על האופן בו הרופא המטפל יבחר להמשיך את התהליך, האם לבצע טיפול כימותרפי, לערוך ניתוח או ביופסיה נוספת, לבצע בדיקות גנטיות (למשל בתחום מחלות תינוקות) או טיפולים אחרים.
טיפים בשבילכם, כדי שאנחנו נוכל לתת את השרות הטוב והמהיר ביותר:
יש להכין את הממצאים (בלוקים ו/או סליידים), בצירוף הפנייה ותעודה מזהה של המטופל (דרכון או תעודת זהות) ולוודא שיש התאמה בין הבדיקה לבין הפרטים המזהים.
את הממצאים יש לשמור בטמפרטורת החדר. השארת בלוקים ברכב או במקום חם אחר עלול לגרום להמסה שלהם!
הקפידו להביא הפניות ברורות וקריאות הכוללות מידע על המטופל, על המחלה, הניתוח והאיבר או המיקום ממנו נלקח הממצא. יש להקפיד על כך שהמידע יהיה בכתב ברור, עדיף בעברית או באנגלית. במקרה שמדובר על שפה אחרת (כמו במקרים בהם מגיעים מטופלים לארץ מחו"ל במסגרת תיירות מרפא כדי לקבל בישראל טיפול רפואי) יש לצרף תרגום או הבהרה של הדברים.
תודה על שיתוף הפעולה!